Weer protest tegen Dokkumer brugplan: 'Zo zien wij straks door de bruggen het bolwerk niet meer'

Andermaal houdt een brug de gemoederen in Dokkum bezig. Lokale historici gruwelen van plannen voor een brug tussen het Harddraverspark en de monumentale bolwerken.

Van links naar rechts: Warner B. Banga (namens Stichting Historia Doccumensis), Ger Heeringa (namens Museum Dokkum), Jan Buwalda (namens Stichting Oud Dockum) en Nico Douma (namens Historische Vereniging Noordoost-Friesland).

Van links naar rechts: Warner B. Banga (namens Stichting Historia Doccumensis), Ger Heeringa (namens Museum Dokkum), Jan Buwalda (namens Stichting Oud Dockum) en Nico Douma (namens Historische Vereniging Noordoost-Friesland). FOTO MARCEL VAN KAMMEN

Lees meer over
Noardeast-Fryslân

,,Wij willen de gemeenteraad vragen, nee zelfs smeken om de karakteristieke bolwerken van Dokkum met rust te laten en niet een ‘historische blunder’ te maken.’’ Drie historische organisaties en Museum Dokkum tekenen in een brief protest aan tegen de plannen die Noardeast-Fryslân heeft voor een loopbrug van het Harddraverspark naar het Oosterbolwerk. Het idee is onderdeel van de grootschalige aanpak van het Harddraverspark, waarmee zo’n 5,5 miljoen euro gemoeid is.