Wandeling in plaats van 'reguliere' 4 mei-herdenking Morra en Lioessens

Morra. Foto: Anton Kappers

In Morra en Lioessens krijgt de 4 mei herdenking dit jaar een andere vorm: een wandeltocht langs huizen waar leden van het verzet of onderduikers woonden.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

In tweelingdorp Morra/Lioessens komen in aanloop naar 4 mei houten beelden als markering bij huizen te staan die in de Tweede Wereldoorlog een link hadden met het verzet.

,,Hierdoor wordt duidelijk in welke panden in de oorlog onderduikers gezeten hebben of waar een lid van de Ondergrondse woonde’’, zegt initiatiefnemer Feike van der Zee. De markeringen blijven staan tot eind oktober.

Het project, met de titel ‘Maak de oorlog weer zichtbaar’, wordt op 4 mei geopend met een korte ceremonie bij de Petruskerk in Lioessens, even voor achten. Hierbij wordt onder andere een speciaal geschreven gedicht voorgedragen door Geart Tigchelaar, de Streekdichter van Noardeast-Fryslân, en een lied gezongen door Pytsje Wytsma.

Voor geïnteresseerden ligt bij de Petruskerk in Lioessens en de Hervormde kerk in Morra informatie over dit project klaar, inclusief een kaartje met alle locaties.

Nieuws

Meest gelezen