Voorarrest verlengd van verdachte zware mishandeling en brandstichting in woning Dokkum

FOTO DE VRIES MEDIA

De rechtbank heeft dinsdag in een pro forma-zitting de voorlopige hechtenis verlengd van de 35-jarige man uit Ferwert die wordt verdacht van een poging moord dan wel poging doodslag op een 29-jarige inwoonster van Dokkum.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De vrouw werd in de nacht van 26 op 27 april ernstig mishandeld in haar woning aan de Schans. De vrouw had zwaar hoofdletsel. Op een vorige pro forma-behandeling zei de officier van justitie dat in het ziekenhuis werd geconstateerd dat de Dokkumse drie schedelfracturen had. De vrouw lag in shock in de garage toen de politie arriveerde.

De dader had brand gesticht, terwijl het driejarige dochtertje van de vrouw nog in de woning was. Het meisje moest ook naar het ziekenhuis worden overgebracht. In de woning zijn op verschillende plekken sporen van brandversnellende middelen gevonden. Diezelfde nacht werd de man aangehouden, hij had een affaire met het slachtoffer.

Op de vorige pro forma-zitting bepaalde de rechtbank dat de man naar het Pieter Baan Centrum (PBC) moet voor psychologische observatie. Daar is hij nog niet geweest, vermoedelijk kan hij begin 2021 terecht in het PBC. De Ferwerter zegt dat hij onschuldig is. Hij wilde graag naar huis, maar de rechtbank verlengde de voorlopige hechtenis met ten minste drie maanden.

Nieuws

menu