Voetbalclubs Noardeast-Fryslân gooien accommodaties op slot wegens corona

De kantine van vv Ternaard.

De kantine van vv Ternaard. FOTO GOOGLE MAPS

Veel voetbalclubs in Noardeast-Fryslân hebben hun accommodaties op slot gedaan. Spelers van een aantal verenigingen zijn positief getest op het coronavirus.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De velden en kantine van Ternaard, Holwerd, Blije, Wardy uit Ferwert en Ropta Boys (Oosternijkerk) zijn voorlopig niet toegankelijk. Ook bij Be Quick Dokkum zijn er in elk geval tot en met zaterdag geen activiteiten. Ook vv Oostergo uit Ee voegde zich woensdag bij dit rijtje. Vv Anjum neemt binnenkort een besluit.

,,As noardlike clubs ha wy geregeld kontakt mei elkoar”, vertelt Jan Age Wijma, de voorzitter van Ropta Boys. ,,We wolle as clubs gjin risiko’s nimme en de ellende oer ús hinne roppe.”

,,In soad minsken litte harren no noch teste”, zegt Wijma. ,,Yn de measte gefallen is it noch wachtsjen op de útslach. Moatst mar rekkenje dat minsken yn it doarp foarearst goed ôfstân bewarje.” Bij Ropta Boys is geen enkele speler positief getest.

Reden voor ongerustheid bij de club is dat een persoon die zaterdag bij een teatswedstrijd (een kruising tussen kaatsen en tennis) in Oosternijkerk in de bediening werkte naderhand besmet bleek met het coronavirus. Bezoekers en deelnemers moesten voor het evenement hun naam en telefoonnummer opgeven. Er is dus bekend wie aanwezig waren.

Bij Wardy is een voetballer besmet met het coronavirus, twee van zijn vrienden hebben het ook onder de leden. ,,Wy wolle de situaasje no earst oansjen”, zegt Wardy-voorzitter Dirk Jelke de Boer. ,,It is de fraach hoe’t it firus him ûntwikkelt.” Bij Ternaard zijn twee gevallen bekend.