Verdachten drugslab Lucaswolde ook betrokken bij drugsboerderij Wanswert

Het drugslab in Wânswert. Foto: Politie

Twee van de vier verdachten die op 27 oktober zijn aangehouden bij een inval in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde (Groningen) worden ook verdacht van betrokkenheid bij het opgerolde drugslab in Wanswert in februari van dit jaar.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De politie deed op in februari een inval in het pand in Wanswert dat in beeld was gekomen dankzij tips van oplettende melders. Het betrof een actief lab in een afgelegen boerderij waar vermoedelijk methamphetamine geproduceerd werd, er werd een grote hoeveelheid vermoedelijke crystal meth aangetroffen met een straatwaarde rond de 4 miljoen euro. Daarnaast werd er ook nog een lab in aanbouw ontdekt. Er werden toen geen aanhoudingen verricht.

Bij de inval in het pand in Lucaswolde werden wel vier verdachten aangehouden: mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier. Een 47-jarige man uit Amsterdam en een 64-jarige man uit Almere zouden ook betrokken zijn geweest bij het drugslab in Wanswert.

De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft woensdag besloten alle vier de verdachten voor 90 dagen langer in voorarrest te houden. De 59-jarige Amsterdammer en de 54-jarige man uit Westerkwartier worden verdacht van het medeplegen van vervaardigen van verdovende middelen. De andere twee verdachten worden naast medeplegen van het vervaardigen van crystal meth in Lucaswolde en Wanswert ook verdacht van voorbereidingshandelingen voor het vervaardigen hiervan, aangezien in Wanswert een werkend lab en een lab in aanbouw is aangetroffen.

Nieuws

menu