Testen voor Toegang kan weer in Dokkum en horeca Dokkum gaat werken met polsbandjes

FOTO ANP

Wie in het noordoosten van Friesland woont, kan voor Testen voor Toegang weer naar Dokkum. Mensen die niet zijn gevaccineerd en met een QR-code naar evenement of restaurant willen, kunnen er terecht. Sinds maandag was Drachten of Leeuwarden het dichtstbij.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

In Drachten was één testlocatie. Dat zijn er nu twee. In Leeuwarden zijn vier plekken ingericht voor Testen voor Toegang. Ook in Harlingen, Sneek, Bolsward, Heerenveen, Wolvega en alle Waddeneilanden is het doen van een test voor een coronapas mogelijk. Eerder was al duidelijk dat in Stavoren op vrijdag en zaterdag kan worden getest. Ook in Dokkum kan er alleen op vrijdag en zaterdag worden getest.

Mensen kunnen zich laten testen op een kleinschalige locatie aan De Markt in Dokkum en kunnen bij wijze van spreken linea recta door naar de uitgifte van polsbandjes voor de horeca, op dezelfde locatie. Horecabezoekers die een polsbandje willen, moeten hun coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs laten zien. Na de controle daar krijgen de bezoekers een bandje. De polsbandjes zijn alleen op de dag van uitgifte geldig en hebben elke dag een andere kleur. Het controlepunt is de komende weken op vrijdag geopend tussen 14.00 en 23.00 uur en op zaterdag tussen 11.00 en 23.00 uur.

Aan een sticker op het raam valt op te maken dat de horecagelegenheid meedoet met de polsbandjes. Het blijft ook gewoon mogelijk om het coronatoegangsbewijs in combinatie met het ID-bewijs te laten scannen voor een bezoek aan een horecagelegenheid.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen