Salmonella bij Weidenaar zat in rundersnippers

De salmonella zat in rundersnippers voor het Waddenvlees-assortiment.

De salmonella-besmetting bij Weidenaar in Dokkum is donderdagmiddag aangetroffen in een partij rundersnippers van een leverancier.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Wie de leverancier is, maakt Weidenaar niet bekend. De rundersnippers zijn verwerkt in vleesproducten van het Waddenvlees-assortiment zoals burgers, gehakt en saucijzen. Deze liggen bij supermarkten van Albert Heijn en in de regio.

Volgens commercieel-directeur Jouke Jongsma heeft het traceringssysteem uitgewezen dat de besmette partij hooguit 400 kilo vlees kan zijn. ,,Dat is natuerlik net sa’n grutte partij, mar ús namme is wol even besmet”, verklaart Jongsma.

Hartverwarmend

De steunbetuiging van sommige afnemers noemt hij hartverwarmend. ,,De measten sizze : bliid, dat jim sa fluch reagearje.” Zo leverde de Albert Heijn in Dokkum vrijdagmorgen suikerbrood af bij het vleesbedrijf ,,als hart onder riem.”

Consumenten en supermarkten kunnen het betreffende lees inleveren bij of laten ophalen door Weidenaar. Vervolgens worden de partijen vernietigd bij Sonac in Sumar. Salmonella in vlees kan een gevaar vormen voor de gezondheid.

Lees ook | Salmonella-bacterie aangetroffen bij vlees van Weidenaar uit Dokkum

Nieuws

menu