Rechtszaak om gemeentehuis Kollum: 'Klap erin'

Gemeentehuis Kollum. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De Groningse vastgoedinvesteerder Wim Bulten is woedend vanwege de procedure rond de verkoop van het gemeentehuis in Kollum. Hij spant een zaak aan tegen Noardeast-Fryslân.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

,,Als dit gebeurt moet je gewoon heel rechtlijnig wezen en tegen je advocaat zeggen: ‘Klap erin en brand hem af.’’ Klare taal van de Groningse belegger Wim Bulten, die zich besodemieterd voelt rond de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Kollum.

Bulten en een andere geïnteresseerde vernamen uit de media dat Noardeast het oude raadhuis wil verkopen, en toen zij zich in de strijd mengden was de gemeente al een half jaar in vergevorderde onderhandelingen met het bedrijf Fotocadeau.nl uit Kollum.

Volgens Bulten heeft Fotocadeau daarmee een oneerlijke voorsprong gehad in het biedingsproces. En dat terwijl Bulten naar eigen zeggen 2.055.000 bood; ruim drie ton meer dan Fotocadeau. Noardeast wil het gemeentehuis plus villa Westenstein en de gemeentewerf voor 1,7 miljoen euro aan Fotocadeau verkopen. Dat zou betekenen dat er 127.000 moet worden afgeboekt op de begroting.

Tijdens een videogesprek met wethouder Theo Berends en twee ambtenaren werd hij nog net niet uitgelachen, zegt hij. ,,Ze hebben mij in de wachtkamer gezet. En als ik ergens niet van hou is het dat wel.’’ Een heldere uitleg waarom hij het gemeentehuis niet gegund kreeg, heeft hij nog altijd niet gekregen stelt Bulten.

Wanneer de rechtszaak dient is nog niet bekend.

Nieuws

menu