Punt achter rijke historie paardensport in Dokkum? Organisatie krijgt concours hippique niet rond en vreest na 80 jaar het ergste

Met pijn in het hart heeft de organisatie van het nationaal concours hippique Dokkum het besluit genomen dat het evenement ook dit jaar niet doorgaat. En dan ook écht met pijn in het hart, vertelt Thea Elzinga van de organiserende stichting.

Sybren Minkema rijdt in 2018 voor een groot publiek in Dokkum de ereronde met zijn driespan als kampioen bij de Friese tuigpaarden.

Sybren Minkema rijdt in 2018 voor een groot publiek in Dokkum de ereronde met zijn driespan als kampioen bij de Friese tuigpaarden. Foto: Bram Buruma

Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Al voor het vierde jaar lukt het niet om CH Dokkum te organiseren. Eerst twee keer vanwege de coronamaatregelen en nu moet het evenement net als vorig jaar worden afgeblazen, want er is gewoon geen plaats omdat het sportpark aan de Parklaan op de schop ging. Net als vorig jaar zijn het dit jaar meerdere praktische problemen waar het bestuur tegenaan loopt.