Politieagenten bekogeld met stenen, vuurwerk en bierflesjes in Anjum: Mobiele Eenheid grijpt in

Foto LC/Arodi Buitenwerf

Foto LC/Arodi Buitenwerf

De Mobiele Eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag kort ingezet in Anjum. Dit gebeurde nadat politieagenten in het dorp plotseling door een groep personen waren belaagd, zo schrijft de politie.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De groep, bestaande uit ongeveer 30 à 40 personen, had brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken. Ook hadden ze volgens de politie op meerdere plaatsen stenen verzameld en klaargelegd. De politie had meerdere meldingen van overlast over de groep gekregen.

Toen agenten die op de meldingen afkwamen het dorp binnenkwamen, werden ze belaagd door de groep. Ze werden bekogeld met stenen, vuurwerk en bierflesjes. „Zij moesten zich voor hun eigen veiligheid terugtrekken”, zo stelt de politie. Enige tijd later is de ME naar het dorp gekomen en heeft de orde hersteld. Er zijn tot nu toe geen aanhoudingen verricht.

Luuk Verhoeff, waarnemend teamchef van basisteam Noordoost Fryslân, spreekt van een nare vorm van geweld. Hij vindt het belagen en het gooien van diverse voorwerpen naar politieagenten onacceptabel: „Agenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Gelukkig raakte geen enkele agent gewond”.