Het valt niet mee om zonnepark in Kollumerwaard van de grond te krijgen: 'De belangen stean soms rjocht tsjinoer mekoar'

Foto: Niels Westra

Het valt niet mee om een zonnepark in de Kollumerwaard van de grond te krijgen, verklapte wethouder Rebecca Slijver donderdagavond. ,,It is net maklik’’.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

,,De belangen stean soms rjocht tsjinoer mekoar’’, zei wethouder Slijver tijdens de raadsvergadering. Ze reageerde op een opzetje van de FNP, die wil dat inwoners van het naastgelegen Munnekezijl ,,substansjeel meiprofitearje’’ van het park. Ook willen de Frysknasjonalen dat er bij de inrichting van het park en de plaatsing van de panelen goed gelet wordt op duurzaamheid.

Kruitfabriek

Frysknasjonaal Johan Dirk van der Schaaf benadrukte dat energiearmoede ook in Noardeast-Fryslân een groeiend probleem is en dat het belangrijk is om burgers actief te betrekken bij de energietransitie.

Wanneer het park klaar is, of wanneer de bouw moet beginnen, is nog niet duidelijk. In 2018 al kondigde het Amsterdamse Beryllus Sun Energy aan dat ze het voormalige terrein van kruitfabrikant Muiden Chemie in de Kollumerwaard willen ontwikkelen tot een zonnepark.

Nieuws

menu