Ondernemersvereniging Dokkum ziet opvang jonge asielzoekers niet zitten, directeur MiGreat haalt uit: 'Wat een treurnis'

Roos Ykema uit Raard, directeur van vluchtelingenbelangenorganisatie MiGreat, heeft geen goed woord over voor de opstelling van de ondernemersvereniging. ‘Wat een treurnis’, schrijft zij op haar Facebookpagina.

Roos Ykema uit Raard, directeur van vluchtelingenbelangenorganisatie MiGreat, heeft geen goed woord over voor de opstelling van de ondernemersvereniging. ‘Wat een treurnis’, schrijft zij op haar Facebookpagina. Foto: Marcel van Kammen

De mogelijke opvang van twaalf jonge asielzoekers in Dokkum vormt een ‘afbreukrisico’ voor de ‘positieve flow’ in Dokkum, zegt de ondernemersvereniging.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Stichting Nidos heeft Noardeast-Fryslân om opvang van twaalf alleenstaande minderjarige statushouders gevraagd. De gemeente heeft daarvoor een locatie in de Keppelstraat op het oog, middenin de binnenstad. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het onderwerp, vorige week was er een besloten bijeenkomst voor omwonenden.

‘Zoek andere locatie’