Omnikunstgrasveld en verbouwingen van beweegzaal en dorpshuis: zestien projecten in Noordoost-Friesland krijgen subsidie

HC Dokkum blijkt een schot in de roos: in coronatijd zomaar 200 nieuwe leden. FOTO NICKIE FOTOGRAFIE

Zestien initiatieven in de regio Noordoost-Friesland krijgen in totaal 290.252 euro uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de provincie Fryslân.

De grootste bijdrage (75.000 euro) is er voor de verbouw van de beweegzaal in Oosternijkerk, dat moet een multifunctionele ontmoetingsruimte worden. Ook wordt het dorpshuis De Nije Warf in Wâlterswâld duurzaam en milieuvriendelijk gemaakt, om kosten te besparen en de huurprijzen voor gebruikers op een acceptabel niveau te houden. Hiervoor komt er 35.000 euro uit het IMF.

Ook voor de herinrichting van het buitenterrein van het MFA in De Westereen is 35.000 euro beschikbaar gesteld. Voor een omnikunstgrasveld met faciliteiten voor KV De Granaet, Hockey Club Dokkum, diverse scholen en andere betrokkenen komt 34.483 euro uit het fonds.

De derde openstelling van het IMF loopt van 6 september tot en met 30 september 2021. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noardeast-Fryslân