Noardeast-Fryslân verkoopt gymzaal in Kollum toch aan huisarts

De gymzaal aan de Eskesstraat in Kollum. FOTO GOOGLE MAPS

Noardeast-Fryslân denkt dat de verkoop van een oude gymzaal aan een huisarts juridisch is toegestaan.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Eerder nog trok de gemeente de voorgenomen verkoop van de gymzaal aan de Eskesstraat in Kollum nog in. Een uitspraak van de Hoge Raad van afgelopen najaar tilde zwaar aan het gelijkheidsbeginsel, en Noardeast meende dat de verkoop daarmee in strijd zou zijn.

Jonge huisarts

De gemeente heeft de plannen door externe juristen laten toetsen, schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Omdat er verder geen andere huisartsen in het pand geïnteresseerd zijn, ‘hebben wij gemeend om de één op één verkoop verder in werking te zetten’, staat er in de brief.

De gemeente wil de jonge huisarts graag helpen: de andere twee huisartsen zitten al op een goede locatie en zijn bovendien op leeftijd. De jonge huisarts huurt nu een klein en verouderd pand zonder mogelijkheden voor koop en uitbreiding.

Woningbouw

Mogelijk wordt het terrein waar de gymzaal staat, het voormalige Lauwerscollege, in de toekomst ontwikkeld tot een woningbouwlocatie met maatschappelijke functies. Daar kan de huisarts evenwel niet op wachten, schrijven b. en w. Later dit jaar bespreekt de gemeenteraad de verkoop van het pand aan de huisarts.

Nieuws

menu