Na Nynke Koopmans sluit ook raadslid Johan Talsma zich aan bij Belang van Nederland (beiden verlieten ze Forum voor Democratie)

Johan Talsma in betere tijden met Thierry Baudet. Foto: Vincent Jannink

In navolging van Nynke Koopmans sluit ook Johan Talsma zich aan bij Belang van Nederland (BVNL), de partij van Wybren van Haga.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Talsma is raadslid voor ELP in de gemeente Noardeast-Fryslân en wil die partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar laten opgaan in Belang van Nederland.

Jarenlang was Talsma lid van Forum voor Democratie. Hij stond op de landelijke kandidatenlijst van de verkiezingen, maar in juli had hij er genoeg van. Dat partijleider Thierry Baudet ‘Forumland’ wil oprichten, was voor hem de druppel. Ook de breuk met Wybren van Haga, Hans Smolders en Olaf Ephraim - die later Belang van Nederland oprichtten - ging hem niet in de koude kleren zitten.

Eerder deze week maakte Nynke Koopmans, voormalig VVD’er en nu namens de door haar opgerichte Partij voor de Boeren actief in de raad van Tytsjerksteradiel, al bekend dat BVNL in die gemeente zou meedoen aan de raadsverkiezingen. Dat geldt nu dus ook voor Noardeast-Fryslân. Koopmans stond eerder op de kieslijst bij Forum voor Democratie, maar stapte over naar de partij van Wybren van Haga.

Nieuws

Meest gelezen