Motorrijder en automobilist raken rijbewijs kwijt na snelheidscontrole in Kollumerzwaag: 'Ik soe dy ek mar even mjitte'

Foto: Jilmer Postma

Een motorrijder uit Dronryp en een automobilist uit Kollumerzwaag zijn woensdagavond hun rijbewijs kwijtgeraakt op de Triemsterloane in Kollumerzwaag.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Een inwoner van Kollumerzwaag reed met zijn auto 137 km/u door de straat terwijl daar een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Terwijl de automobilist nog bij de motoragent stond, was het felle gejank van een naderende sportmotor te horen. „Ik soe dy ek mar even mjitte”, zei de hardrijdende man uit Kollumerzwaag. De meting van de laser wees uit dat de motorrijder 136 km/u reed en ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

De officier van justitie bepaalt wanneer beide bestuurders hun rijbewijs weer terugkrijgen. In de anderhalf uur dat er woensdagavond op snelheid werd gecontroleerd, werden er nog vier automobilisten bekeurd. Twee inwoners van Kollumerzwaag, een inwoner van Westergeest en een inwoner van Twijzel reden respectievelijk 48, 25, 25 en 26 km/u te hard. De Triemsterloane is binnen de gemeente Noardeast-Fryslân één van de meest risicovolle wegen en om die reden vinden er regelmatig controles plaats.

Nieuws

menu