Mistdeken over Friesland: ongelukken en gewonden in het verkeer

FOTO PRONEWS

Door de dichte mist zijn woensdagavond op tenminste vier plekken ongelukken gebeurd in de provincie. Daarbij vielen meerdere gewonden. De mist houdt de hele avond en nacht aan.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Op de N385 bij Ee raakte rond vijf uur woensdagmiddag een auto van de weg door het slechte zicht. De wagen knalde tegen een hek en raakte daarbij flink beschadigd. Een ambulance kwam ter plaatse. Het is niet bekend of de inzittenden letsel hebben opgelopen.

Lees ook | Oppassen op de weg: weer code geel door dichte mist

Bij Kollum raakte een vrouw met haar auto te water. Zij kwam van een oprit, miste door het slechte zicht de weg en belandde in het water naast de Trekweg.

De vrouw klom zelf uit de auto waarna zij in een naastgelegen woning werd opgevangen. Later werd zij met onbekende verwondingen alsnog naar een ziekenhuis gebracht.

Ook in Drachten was het tot twee keer toe raak, beide keren op een rotonde. Op de Folgeren werd een scooterrijder over het hoofd gezien door een automobilist. De bestuurder van de tweewieler werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Even later vond op de rotonde in de kruising met de Lauwers en Postlaan een tweede ongeval plaats. Hier werd een persoon op het zebrapad geschept. Een voorbijganger verleende eerste hulp. Ambulancepersoneel ontfermde zich later over het slachtoffer.

Woensdagmiddag botste op de Stellingenweg bij Oldeberkoop al een vrouw met haar auto tegen een boom. Zij raakte daarbij ernstig gewond.

Lees ook: Automobilist botst tegen boom op N351 bij Olderberkoop

Nieuws

Meest gelezen