22-jarige man uit gemeente Tytsjerksteradiel raakt rijbewijs kwijt door snelheidsovertreding. Hij had haast omdat hij nodig naar de wc moest

Foto

Foto ANP

Een 22-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel is woensdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dat gebeurde nadat hij te hard reed op de Sintrale As.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Op de N31 werd zijn snelheid rond 19.00 uur met een laser gemeten op 142 km/u. Dat zou hem een forse bekeuring hebben opgeleverd, maar de man voerde de snelheid vervolgens op de Sintrale As nog verder op naar 160 km/u waar 100 km/u de toegestane snelheid is. Dat deed hij toen de politie achter hem aan reed om hem staande te kunnen houden. De overschrijding van 60 km/u betekende dat de man zijn rijbewijs moest inleveren. Als excuus voerde de Tytsjerksteradieler op dat hij ontzettend nodig naar de wc moest.

Nog meer rijbewijzen ingevorderd

Deze week heeft de politie in het noordoosten van Friesland nog enkele rijbewijzen ingevorderd. Dinsdagochtend jakkerde een 26-jarige inwoner van Kootstertille rond met een snelheid van 148 km/u over de Dokkumerwei bij Brantgum. Omdat op die weg 80 kilometer per uur de toegestane snelheid is, raakte hij zijn rijbewijs kwijt.

Dinsdagavond werd een 19-jarige inwoner van Dokkum in de kraag gevat door de politie. Hij werd gelaserd op de Dokkumer Straatweg bij Burdaard waar hij met 115 km/u scheurde waar 60 het maximum. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 41-jarige vrouw uit Surhuisterveen raakte haar rijbewijs kwijt nadat ze donderdagochtend met een snelheid van 119 km/u over de 60-kilometerzone op de Turfloane raasde.