Onderwijsinspectie stelt onderzoek in naar basisschool De Wegwijzer in Kollumerpomp

De Wegwijzer in Kollumerpomp. De school kondigde vorige week aan te stoppen met de lessen aan de combinatiegroep 7/8, omdat er geen leerkrachten te vinden zijn.

De Wegwijzer in Kollumerpomp. De school kondigde vorige week aan te stoppen met de lessen aan de combinatiegroep 7/8, omdat er geen leerkrachten te vinden zijn. FOTO MARCHJE ANDRINGA

De Onderwijsinspectie stelt een onderzoek in naar basisschool De Wegwijzer in Kollumerpomp. Dit naar aanleiding van het plots opheffen van groep 7/8.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Vorige week kondigde de school aan dat het onderwijs aan de acht leerlingen in de combinatiegroep 7 en 8 per direct werd stopgezet. Aanleiding is voortdurend gebrek aan personeel voor deze klas, aldus directeur Heidi Rubingh van scholenkoepel Arlanta.

,,Wij hebben signalen gekregen die aanleiding zijn om een onderzoek in te stellen naar de kwaliteit van het onderwijs op deze school’’, zegt woordvoerder Daan Jansen van de inspectie. Details wil hij niet geven.

Het onderzoek zal het besluit om te stoppen met de lessen aan de groepen 7 en 8 niet veranderen, aldus de inspectie. ,,Als er geen juf of meester te vinden is, is een school niet tot het onmogelijke gehouden.’’ Maar De Wegwijzer heeft wel zorgplicht voor de acht kinderen: de school moet de kinderen overdragen aan een andere school, in samenspraak met ouders en kinderen. ,,Pas als dat geregeld is stopt de rol van de huidige school, eerder niet.’’