HAL Investments koopt zich in bij kassenbouwer Prins Group

De Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL heeft een aandeel van 24 procent genomen in de Prins Group, de kassenbouwer die wortelt in Dokkum.

FOTO PIXABAY

FOTO PIXABAY

Het bedrijf werd tachtig jaar geleden opgericht door Dokkumer Pier Prins (1920-2012). Diens naam leeft tegenwoordig alleen nog door in het bedrijfsonderdeel dat kassen voor de glastuinbouw ontwerpt en bouwt. Tegenwoordig staat het hoofdkantoor van de Prins Group in Kwintsheul, midden in het Westland, maar vanuit Dokkum opereren nog altijd zo’n negen engineers.

Vorig jaar boekte de Prins Group (44 arbeidsplaatsen) een omzet van rond de 37 miljoen euro. Het gros daarvan, 90 procent, wordt in het buitenland verdiend. Zo bouwde Prins recent een groot kassencomplex nabij de Chinese hoofdstad Peking. De onderneming werkt nauw samen met het installatiebedrijf Stolze in Maasdijk.

Rotterdamse investeerder

Van dit bedrijf (120 arbeidsplaatsen, 95 miljoen euro omzet) heeft de HAL Holding 60 procent van de aandelen verworven. Het beursgenoteerde HAL, voortgekomen uit de Holland-Amerika lijn, is eigendom van de familie Van der Vorm. Eerder dit jaar verkocht grootaandeelhouder Klaas de Leeuw zijn bouwconcern Van Wijnen aan de Rotterdamse investeerders.

Daarnaast werkt HAL aan een nieuwe portfolio van bedrijven in de tuinbouwsector. ,,Dit is een prachtig moment voor ons bedrijf’’, zo laat directeur Geert van Veen van de Prins Group weten. Zelf blijft hij aan als aandeelhouder. De inbreng van HAL is nodig ,,voor het borgen van de werkgelegenheid voor alle medewerkers’’. De partijen hebben geen bedragen bekendgemaakt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Noardeast-Fryslân