23-jarige man uit Leeuwarden gewond na steekpartij in Dokkum, daders spoorloos

FOTO DE VRIES MEDIA

Een 23-jarige man uit Leeuwarden is zaterdagavond in de Grote Breedstraat in Dokkum gewond aangetroffen. Hij zou kort daarvoor zijn aangevallen door twee mannen in de omgeving van de Aalsumerpoort. Hierbij raakte hij gewond doordat hij werd gestoken met een scherp voorwerp.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Bij de politie kwam de melding binnen van een ‘steekpartij’, waarna meerdere eenheden uitrukten. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, is nog onbekend. Het incident vond plaats tussen 20.45 en 21.10 uur. De daders zijn gevlucht in de richting van de Stationsweg.

Het slachtoffer liep door naar het centrum en ging in de Grote Breedstraat een café binnen waar 112 werd gebeld. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de gewonde man gecontroleerd, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Woordvoerder van de politie Ernest Zinsmeyer laat weten dat de situatie van het slachtoffer stabiel is. ,,Vandaag staan er een aantal acties op de planning. Wanneer dat mogelijk is gaan we ook in gesprek met het slachtoffer.’‘

De politie heeft onderzoek gedaan in de omgeving van de Aalsumerpoort en is een buurtonderzoek gestart. Zondag ging het onderzoek verder. Tot nu toe zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Nieuws