Gemeenten willen rijkspot Regiodeal verlengen

BKR: betalingsproblemen nemen verder af, maar niet bij jongeren ANP

Inwoners van Noordoost-Friesland krijgen waarschijnlijk een jaar langer de tijd om een subsidiepot met 30 miljoen euro rijksgeld op te maken.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân
Achtkarspelen
Dantumadiel
Tytsjerksteradiel

De Regiodeal, een subsidiepot om opleidingsniveau, innovatie en werkgelegenheid in Noordoost-Friesland op te krikken, bevat nog altijd ruim 10 miljoen euro. Eind 2024 moet hij leeg zijn. ‘Door een lange aanloop, de coronapandemie en doordat partijen meer cofinanciering inbrengen dan verwacht is er meer subsidiebudget over dan verwacht’, schrijft gemeentesecretaris Ronald Dijksterhuis van Dantumadiel aan de gemeenteraad.

Miljoenenjacht

De nieuwe, beoogde einddatum is nu 31 december 2025. In oktober 2020 zei Marjan van der Feen van het Regioboard, dat de ingediende subsidieaanvragen beoordeelt, al dat het rustiger was dan verwacht. Corona hinderde de reuring die er rond de Noordoost-Friese miljoenenjacht zou moeten ontstaan, analyseerde zij toen.

,,Normaal gesproken zouden we dan wel een oploopje organiseren waar iedereen bij elkaar komt. En dan wordt er gebrainstormd en genetwerkt en ontstaat er bijna vanzelf wel van alles. Nu gaat dat online. En dan merk je toch dat er een zekere moeheid is van het de hele dag in die webcam staren.’’

De gemeenten in Noordoost-Fryslân doen binnenkort gezamenlijk een schriftelijk verzoek aan het Rijk om de subsidietermijn te verlengen.

Nieuws

menu