Gemeente Noardeast-Fryslân compenseert dorpshuizen en sportaccommodaties

FOTO PIXABAY

De gemeente Noardeast-Fryslân gaat dorpshuizen en sportaccommodaties compenseren voor de schade die zij hebben geleden als gevolg van de coronacrisis.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn 32 dorpshuizen. De gemeente heeft in totaal 35.000 beschikbaar gesteld om dorpshuizen te ondersteunen. De bijdrage wordt op basis van het aantal vierkante meters oppervlak van de dorpshuizen verdeeld. Hierbij worden drie categorieën te gehanteerd: dorpshuizen met minder dan 500 vierkante meter ontvangen 750 euro, dorpshuizen tussen de 500 en 900 vierkante meter ontvangen 1250 euro en dorpshuizen groter dan 900 vierkante meter krijgen 1750 euro. Deze bijdrage wordt dit jaar nog uitbetaald.

Ook veel amateursportverenigingen en sportaccommodaties ontvangen vanwege de maatregelen rond het coronavirus veel minder inkomsten. De gemeente scheldt de huren van de buitensportaccommodaties voor de maanden oktober en november kwijt. Verenigingen die een (deel van een) sportzaal gehuurd hadden, kunnen deze reservering kosteloos annuleren.

De gemeente loopt hierdoor een bedrag van ruim 18.000 aan inkomsten mis. In het voorjaar heeft de gemeente reeds 4 maanden kwijtgescholden. Vanuit het rijk wordt een groot deel waarschijnlijk gecompenseerd zodat het geen invloed op de gemeentelijke begroting zal hebben, zo meldt de gemeente.

Nieuws

menu