'Fors meer patiënten naar Sionsberg'

ingang sionsberg dokkum. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN Foto: Marcel van Kammen

Medisch Centrum Sionsberg kent sinds enige tijd een toename van ,,tientallen patienten per dag’’, stelt wethouder Jouke Douwe de Vries.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Mede-eigenaar Igor Tulevski bevestigt de toename. Volgens hem werpt de aankondiging van spoedzorg in de avonduren en weekenden zijn schaduw nu al vooruit.

De Vries sprak donderdagavond over de toename toen er in de gemeenteraadsvergadering vragen kwamen over de aangekondigde uitbreiding van spoedzorg in het voormalige ziekenhuis. Volgens de wethouder zijn de voorbereiding voor de spoedzorg in volle gang, en gaat die in de tweede helft van 2021 ,,yn alle hear en fear los.’’

‘Geen wachttijd’

Sinds de aankondiging in september, dat ‘s avonds en in het weekend spoedzorg in Sionsberg verleend gaat worden, neemt het aantal patiënten volgens De Vries ‘substantieel’ toe.

Volgens Tulevski zorgt de belofte van een ,,polikliniek zonder wachttijd’’ voor de extra toestroom aan patiënten. Hij verwacht dat de stijging nog zal groeien. ,,Op 100.000 inwoners in Nederland is het voorkomen van aantal aandoeningen goed te voorspellen, dus spoedzorg ook. De vraag naar deze zorg is er altijd geweest alleen Sionsberg mocht deze zorg niet aanbieden.’’ Nu dat wel kan, en straks ook nog eens ‘s avonds en in het weekend, weet Tulevski dat ,,de mensen naar Sionsberg zullen komen.’’

Afgelopen september maakten Sionsberg en zorgverzekeraar De Friesland een ,,innovatieve vorm’’ van spoedzorg bekend voor het medisch centrum. Tot elf uur ‘s avonds en in de weekenden is er een huisarts in Sionsberg aanwezig die online hulp in kan roepen van een specialist of labonderzoeken. Door de zorg zoveel mogelijk planbaar te maken, kan het financieel uit stelt Tulevski. De eerste drie jaar betaalt De Friesland mee aan de proef. Onlangs trok ook de gemeente Noardeast-Fryslân op voorspraak van de FNP 25.000 euro uit voor de spoedzorg.

Nieuws

menu