Ferwerter die Dokkumse belaagde kwam naakt thuis

FOTO

FOTO DE VRIES MEDIA

Ze wilde hem niet meer. Hij maakte haar alleen maar verdrietig, zo bleek uit een heftige chatwisseling tussen een 29-jarige Dokkumse en een 35-jarige Ferwerter, die een kortstondige affaire met elkaar beleefden.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De man verscheen maandagochtend voor de rechter. Hij wordt verdacht van poging tot moord op de vrouw en brandstichting in haar woning in de nacht van 26 op 27 april 2020.

Die ochtend van Koningsdag kwam de man naakt thuis. En had hij zijn auto grondig schoongemaakt. Omdat hij niet kon slapen, verklaarde hij aan zijn vrouw. Dit ging er bij officier van justitie Roelof de Graaf niet in. Hij kon er niet bij dat iemand dan naakt door de weilanden ging rennen. Bovendien zijn de kleren nooit teruggevonden.

Ook hun onderlinge chats pleitten tegen de man. Uit honderd berichtjes die aan die Koningsdag vooraf gingen, bleek dat de Dokkumse een einde aan de verhouding wilde maken. De zin die ze uitbracht toen hulpdiensten haar zwaar gewond in haar garage aantroffen, sloot daarop aan: ,,Ik wol dit net mear’’.

Kerst in de cel