Veroordeelde Ferwerter hoopt Hof van zijn onschuld te kunnen overtuigen: 'Mijn cliënt is strijdbaar'

FOTO DE VRIES MEDIA

De 35-jarige Ferwerter die wordt verdacht van het bijna doodslaan van zijn minnares uit Dokkum heeft beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Daarnaast hield die hem verantwoordelijk voor de brandstichting in haar woning, terwijl de vrouw en haar dochtertje (3) binnen waren. De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde de man uit Ferwert vorige week maandag tot dertien jaar cel.

Daarmee is hij het niet eens, aldus zijn advocaat Maarten Eckhardt. De uitspraak was een ontzettende teleurstelling voor hem, aldus Eckhardt. ,,Maar mijn cliënt is strijdbaar, hij heeft altijd alle betrokkenheid ontkend en heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop bij het Hof.’’

De Ferwerter zou het delict in de nacht van 26 op 27 april vorig jaar hebben gepleegd. De man, getrouwd en vader van vier kinderen, had enkele jaren een verhouding met de Dokkumse.

Hij was er die betreffende nacht twee keer op uit geweest. Een keer om naakt te gaan hardlopen, zo verklaarde hij tijdens de zitting, omdat hij de slaap niet kon vatten. De andere maal om zijn auto te wassen die al drie jaar geen poetsbeurt had gehad.

Volgens de rechtbank is hij toen echter naar Dokkum gegaan en heeft hij de vrouw zwaar mishandeld. Volgens rechter Jolanda Lootsma was het aan ,,adequaat medisch handelen te danken dat het slachtoffer in leven is gebleven.’’ Ook sloegen de buren tijdig alarm nadat hun brandmelder was afgegaan.

De Ferwerter vond zijn celstraf ,,echt belachelijk’’ en ,,ongelooflijk.’’

Nieuws

Meest gelezen