Duurzaam landbouwen, én daar een goede boterham aan verdienen? Op de Boerderij van de Toekomst weten ze zeker dat het kan (en dat wordt ook in Drenthe en Friesland onderzocht)

Hoe graag ze ook wil: de agrarische sector kan simpelweg niet op de huidige voet doorgaan. Op de Boerderij van de Toekomst van Wageningen University & Research (WUR) wordt gewerkt aan duurzame landbouw waar de boer níét financieel op achteruitgaat.

Wijnand Sukkel staat aan het hoofd van de Boerderij van de Toekomst, een onderzoeksproject van Wageningen University & Research.

Wijnand Sukkel staat aan het hoofd van de Boerderij van de Toekomst, een onderzoeksproject van Wageningen University & Research. Foto: Marco Keyzer

Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Op een paadje ergens in de Flevopolder staat onderzoeker Wijnand Sukkel letterlijk tussen het verleden en de toekomst in. De akker links van hem staat rijendik vol met graan, tienduizenden identieke halmen zover het oog reikt. Kijk je de andere kant op, rechts van Sukkel, dan zie je een akker waar peen en ui gebroederlijk naast elkaar staan, net als veldboon en aardappel, tarwe en grasklaver.

Nieuws

menu