Dokkumse zwaar mishandeld voordat er brand werd gesticht

FOTO DE VRIES MEDIA

De 29-jarige Dokkumse is zwaar mishandeld voordat er brand in haar woning aan De Schans werd gesticht. Een 34-jarige man uit Ferwert zit vast op verdenking van poging tot doodslag en brandstichting. De aanleiding tot het drama ligt in de relationele sfeer.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De vrouw werd in de nacht van zondag op maandag door hulpdiensten in haar brandende garage aangetroffen. Haar buurman, die wakker was geworden van zijn eigen rookmelders, had alarm geslagen. Bij hem bleek geen brand te woeden, maar hij ontwaarde wel rook in de garage van de vrouw.

De Dokkumse is vervolgens in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Haar dochtertje (3), dat nog in bed lag, moest ook worden opgenomen. Zij had rook binnengekregen en raakte daardoor lichtgewond. De man is overigens niet de vader van het meisje.

De buurt was aangeslagen door het drama. Vanwege het verdriet om de vrouw en haar dochtertje hing er in de straat geen enkele vlag uit op Koningsdag.

De politie is op zoek naar getuigen en wil graag in contact komen met mensen die deze nacht een donkergrijze Volvo (V50) uit 2007 met fietsendrager, in de omgeving van De Schans hebben gezien. Ook hoopt de politie op camerabeelden van omwonenden in de wijk It Fugellân.

Lees ook | Dokkumers vlagden niet vanwege brandstichting bij buurvrouw

Nieuws

menu