Dokk’em Open Air ongerust over festivalterrein

Het Dokk'em Open Air festival in het Tolhuispark, in 2019. FOTO JAN SPOELSTRA Foto: JanSpoelstra.nl

Festival Dokk’em Open Air is er niet gerust op dat er een geschikt evenemententerrein in de stad komt. ,,Een visie op evenementen ontbreekt.’’
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Dat schrijft de festivalorganisatie aan de gemeenteraad en het college van Noardeast-Fryslân. De gemeente werkt aan een herontwikkeling van het Tolhuis- en Harddraverspark; in het eerste park zou een evenemententerrein moeten komen. Volgens ‘DOA’ zien de schetsen er aantrekkelijk uit en zit er meerwaarde in het gezamenlijk gebruik van velden en accommodaties door sportverenigingen en evenementen.

Dat voetbalclub Be Quick vanaf de start van het voetbalseizoen rekent op een onbeschadigd veld, baart de festivalorganisatie zorgen. ,,Dat lijkt ons een dure aangelegenheid en niet echt praktisch voor een festivalterrein.’’ Ook ziet de organisatie onduidelijkheden over de capaciteit, voorzieningen, de logistieke infrastructuur en de locatie van een festivalcamping met ruimte voor campers.

Volgens het festival is bij het maken van de plannen goed gekeken naar de belangen van sportclubs, maar komt het belang van een evenemententerrein onvoldoende naar voren. De organisatie pleit voor inspraak van een onafhankelijke partij die evenementenbelangen behartigt.

Nieuws

menu