Dit paar mag elkaar het ja-woord geven in de Statenzaal van het provinciehuis in Leeuwarden

FOTO PROVINCIE FRYSLÂN

FOTO PROVINCIE FRYSLÂN

De 28-jarige Janieke Steenstra en 31-jarige Jan Douwe van der Meer uit Hallum zijn het paar dat mag trouwen in de Statenzaal van het provinciehuis in Leeuwarden. Omdat de Statenzaal dit jaar 125 jaar in gebruik is, wordt de zaal tijdens het jubileumjaar één keer opengesteld voor het sluiten van een huwelijk door de commissaris van de Koning, Arno Brok.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân
Leeuwarden

Alle paren uit Friesland met trouwplannen konden de afgelopen periode kans maken op trouwen in de debatzaal. Daarvoor moest antwoord worden gegeven op de vraag waarom het paar zou moeten trouwen in de Statenzaal.

Steenstra is, zoals ze zelf aangeeft, een wâldpyk en Van der Meer een klaaiklute. Ze zijn ruim zes jaar bij elkaar. Over trouwen hebben ze veel gesproken maar tot een datum kwam het nog niet. Tot de oproep voor trouwen in de Statenzaal voorbijkwam, dit was volgens hen de perfecte locatie om elkaar het ja-woord te geven.

Sissi

Het paar heeft elkaar leren kennen in Leeuwarden. De droom van Steenstra is om zich op haar trouwdag als prinses Sissi te voelen, de jonge keizerin uit de gelijknamige romantische films uit de jaren ‘50. De Statenzaal lijkt volgens het aanstaande bruidspaar op een paleis of kathedraal uit de Sissi-films en maakt daarom voor hen het trouwplaatje compleet.

Het thema Sissi gaf voor commissaris Brok de doorslag om de droom van de wâldpyk en de klaaiklute in vervulling te laten gaan. Samen met het paar wordt nu gekeken naar een geschikte trouwdatum. De verwachting is dat het huwelijk nog voor het einde van dit jaar zal plaatsvinden.