De probleemkruising bij Hallum wordt een rotonde. Dorp wil nu fietspad langs Doniawei aanpakken

Zeventien woningen aan de Doniaweg in Hallum worden opgekocht en gesloopt, zodat het naastgelegen bedrijventerrein kan uitbreiden. Foto: Catrinus van der Veen

De kruising van de Doniawei en de N357 wordt volgend jaar verbouwd tot een rotonde. Het dorp wil nu het fietspad langs de Doniawei aanpakken.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

De kruising staat al jaren te boek als onveilig en er gebeuren geregeld ongelukken. Vorig jaar kondigde de provincie een onderzoek aan naar hoe de kruising het best opnieuw kan worden vormgegeven. Nu is besloten dat het een rotonde wordt, laat de werkgroep Doniaweg/N357 weten.

Het volgende project van de werkgroep is het fietspad langs de Doniaweg. Dat is te smal en van slechte kwaliteit, vindt de werkgroep. De gemeente wordt nu aangespoord om aanspraak te maken op een subsidiepotje met geld voor het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Daar zou Noardeast-Fryslân maximaal 2 ton uit kunnen krijgen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen