Celstraf van zes weken voor winkeldief die 'exclusieve' producten stal

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Drie winkeldiefstallen op rij leverden een 28-jarige inwoner van Kollumerzwaag vrijdag bij de politierechter een celstraf van zes weken op. De man had in juli drie keer etenswaren gestolen bij de Spar City, Poiesz en de Jumbo in Leeuwarden.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân
Leeuwarden

De winkeldief leek een voorkeur voor de wat meer exclusieve producten te hebben. Hij had onder meer croissants, een Hongaarse cake en karamelvla gestolen. De man is drugsverslaafd, hoewel hij dat zelf schijnt te ontkennen. De reclassering vond dat de man behandeld moest worden voor zijn drugsverslaving, maar de man wil dat niet en schijnt te ontkennen dat hij deze verslaving heeft.

Hij heeft geen inkomen en geen vaste woon- of verblijfplaats. Waarschijnlijk heeft hij een postadres in Kollumerzwaag. De officier van justitie noemde de situatie „ronduit zorgelijk”. De reclassering had nog gepleit voor een deels voorwaardelijke straf, maar daar had de officier geen vertrouwen in. De rechter ook niet. De verdachte was ook niet naar de zitting gekomen, dus kon hem ook niets gevraagd worden over zijn huidige situatie. De rechter nam daarom de strafeis van een celstraf van zes weken over.

Nieuws

menu