Burgemeester Kramer uit zorgen over misdragende jongeren in Dokkum

Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân heeft zijn zorgen uitgesproken over misdragende jongeren in zijn gemeente, met name in Dokkum.
Lees meer over
Noardeast-Fryslân

Het gaat volgens Kramer om een groep jongeren van tussen de 12 en 15 jaar die zich ‘op het verkeerde pad begeven’. De burgemeester stelt dat vernielingen, drugs, wapenbezit en misbruik ook in zijn gemeente aan de orde zijn. Dat blijkt uit politierapporten en filmpjes die Kramer heeft gezien en gesprekken die hij voerde met Openbaar Ministerie en scholen.

Om een beter beeld van de overlastgevers te krijgen ging Kramer afgelopen periode met een aantal raddraaiers en hun ouders in gesprek. ,,Ik heb ze gezegd dat ze zelf de keuze moeten maken: Welke kant wil je op met je leven? Kies je voor de criminaliteit? Met alle gevolgen van dien. Of kies je voor jezelf, voor je eigen toekomst? Voor een opleiding met perspectief, voor echte vrienden die om je geven en je niet besodemieteren?’’, aldus Kramer op zijn Facebookpagina.

Hij zegt verder signalen te hebben ontvangen tijdens de gesprekken dat er meer voorzieningen en kansen voor jeugd moeten komen. Zonder concreet te worden zei Kramer dat de gemeente zich gaat inzetten voor jeugdwerk. Ook komt er speciale boa voor jeugdige inwoners van Noardeast-Fryslân.

Nieuws

menu