Samen met

'Spelregels' buurtkast niet altijd goed begrepen. 'Ruilen is mooi, maar zeker geen must'

Het buurtkastje aan de Ulbe van Houtenstrjitte in Gytsjerk. EIGEN FOTO

Buurtkasten zijn in opmars. Aan de ene kant een triest feit dat er duidelijk behoefte aan dit sociale initiatief is, en aan de andere kant natuurlijk hartstikke mooi dat steeds meer mensen zich hiervoor inspannen en dus de medemens met een krappe beurs willen ondersteunen.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Recentelijk werd in Gytsjerk ook een buurtkastje in gebruik genomen. Het kastje ter hoogte van de Ulbe van Houtenstrjitte 78 is inmiddels zelfs ‘vergezeld’ van twee koelkasten.

Fedde en Sandra ten Hoeve, de initiatiefnemers van de locatie in Gytsjerk, zien dat het buurtkastje en de koelkasten regelmatig door tal van mensen worden gevuld. ,,Prachtig dat velen om de medemens denken, maar toch willen we aanstippen wat precies de bedoeling is”, aldus Fedde en Sandra. ,,We vingen namelijk op dat er wordt gedacht dat je alleen iets mag meenemen als je ook iets achterlaat. Dat is een misvatting. Als je iets uit ‘onze’ buurtkast of koelkasten goed kunt gebruiken, dan staat het je vrij om een of meerdere producten mee te nemen. Wanneer je niets hebt om achter te laten is dat geen enkel probleem. Ruilen is mooi, maar dus zeker geen must.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu