Samen met

Ruim aanbod klassieke muziek en opera bij De Harmonie

Eivind Gullberg Jensen, dirigent van het Noord Nederlands Orkest, komt eveneens naar Leeuwarden dit seizoen. FOTO MARISKA DE GROOT FOTOGRAFIE

Ben je liefhebber van klassieke muziek en opera? Dan ben je bij Stadsschouwburg De Harmonie dit theaterseizoen aan het juiste adres. Want of je nu voor een groot, klassiek gezelschap gaat, of liever een experimenteel kleiner ensemble; De Harmonie biedt het allemaal.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Klassieke muziek

Zo viert Fuse haar tienjarig bestaan en is Luthers Bach Ensemble te horen. Natuurlijk mag ook het Noord Nederlands Orkest niet ontbreken in de programmering en laat Marietta Petkova eveneens horen wat ze waard is. Stuk voor stuk muzikanten die al jaren aan de top van het klassieke spectrum staan, of daar gegarandeerd zullen arriveren. Want ook voor de talenten van de toekomst is er plaats ingeruimd dit theaterseizoen.

Zelfs verrassende samenwerkingsverbanden zoals die tussen het Noord Nederlands Orkest en Ruben Block (frontman van de Vlaamse band Triggerfinger) staan dit seizoen in Leeuwarden op het podium. En dat podium kan in De Harmonie staan, maar ook op locaties als de Grote Kerk of de Doopsgezinde Kerk.

Opera

Daarnaast zijn er dit theaterseizoen ook diverse opera’s geprogrammeerd: van experimenteel zoals Reis naar de Maan door BarokOpera Amsterdam – waarbij er nauw samengewerkt wordt met het Belgische acrobaten duo Vilja – tot klassiek zoals Beethovens enige opera Fidelio, die overigens wel weer in een nieuw jasje is gegoten.

Kijk voor meer informatie op de website: harmonie.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu