Samen met

Vrijwilliger wordt betaalde werknemer. Jefta hielp bij afscheid Koken in de Wijk voor het laatst mee 'op de bakjes manier'

Senan Hubanic, coördinator Netwerkcentrum Leeuwarden, en Jefta August, activiteitencoördinator van de buurtkeukens. FOTO LEO STAM

Mensen krijgen door vrijwilligerswerk bij De Klomp of de Werkplaats Oud-Oost meer structuur in hun leven en doen ook werkervaring op. Dat kan zo maar een stap zijn om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. Een goed voorbeeld is Jefta August, die veel werk deed voor Koken in de Wijk en daarbij ook anderen wist te motiveren.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Veel mensen blijven met plezier vrijwilligerswerk doen. Dat is misschien relaxter en niet iedereen kan de druk van (weer) een betaalde baan goed aan.

Maar zo wel, dan is dat zeker reden tot voldoening en vreugde. Jefta vierde dat dan ook afgelopen donderdag en werd uitgebreid gefeliciteerd. Natuurlijk had hij zelf voor de nodige hapjes gezorgd. Het was die dag de laatste keer dat hij ‘op de bakjes manier’ meehielp bij Koken in de Wijk.

Jefta over de afgelopen twee jaar: ,,We waren hier in tijden van corona aan begonnen, thuis bij mijn collega (kok) Tessa. In samenwerking met de groene apotheek en de Buurvrouw & Buurvrouw Bus maakten we dertig bakjes soep. Toen de keuken na versoepelingen van coronamaatregelen weer open mocht, kregen we hulp van kok Job en gingen we met sprongen vooruit, we hadden immers ook meer ruimte. Samen met de groene apotheek zetten we een ontzettend mooi project op. Zo ongeveer een jaar geleden werd de keuken verbouwd en konden we opschalen naar tweemaal in de week honderdvijftig bakjes.”

Nu gaat hij verder met een baan bij Amaryllis als activiteitencoördinator van de buurtkeukens. ,,Ik ben het Netwerkcentrum Leeuwarden ontzettend dankbaar voor alle mogelijkheden om mij te ontwikkelen”, zo besluit Jefta.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu