Samen met

Directeur IKC de Weide bekogeld tijdens officiële opening

Meester Kees verdedigde zich met een duikbril. EIGEN FOTO

IKC de Weide - in de Leeuwarder wijk Aldlân - werd vrijdag 24 juni officieel geopend. Ouders, verzorgers, oma’s, opa’s en andere geïnteresseerden konden die dag een kijkje nemen in het IKC.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Arjette de Pree, bestuurder van Proloog, hield een korte toespraak, waarna de leerlingen Melvin (groep 3) en Nynke (groep 7) met directeur Kees Flikkema - ‘meester Kees’ - het IKC officieel openden door samen een ballon door te knippen.

Officiële opening liet jaren op zich wachten

De samenwerking tussen de school en Stichting Kinderopvang Friesland werd in 2018 al officieel bekrachtigd, maar een groot feest bleef wegens corona uit.

Het IKC telt momenteel zo’n 170 leerlingen. Daaronder vallen ook de kinderen uit de noodopvang van het WTC, die sinds begin dit jaar een plekje in het gebouw hebben. En zo’n 60 kinderen in totaal gaan er naar de peuterspeelleergroep, kinderopvang en bso.

Directeur Flikkema: ,,Met deze feestelijke opening willen we recht doen aan alle inspanningen van alle betrokkenen in de afgelopen jaren. Er staat een prachtig ruim IKC waarin onderwijs en opvang elkaar zowel organisatorisch en inhoudelijk goed vinden. We bieden een plek waar kinderen én medewerkers optimaal tot bloei kunnen komen. En daar zijn we best wel trots op.”

Meester Kees bekogeld tijdens feestelijkheden

De kinderen konden zich laten schminken of hun haar laten sprayen, een gokje wagen bij het draaiend rad en er waren diverse kraampjes waar leuke spulletjes werden verkocht. Ook kampioen goochelaar Hilbert Geerling was van de partij. ’s Middags brak de zon door en konden de kinderen zich uitleven op het springkussen en genieten van een lekker ijsje of een suikerspin. En misschien wel het allerleukste… waterballonnen gooien op meester Kees!

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu