Samen met

Stichting Dierenopvang de Wissel zoekt plek voor tal van snoezige kittens

Kittens. EIGEN FOTO

Stichting Dierenopvang De Wissel geeft deze zomer een kijkje achter de schermen. In deze aflevering gaat het over katten, en dan vooral jonge katten.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

De Wissel vangt elk jaar heel veel kittens op in de zomerperiode.

,,Voor kittens is er namelijk nog steeds echt een seizoen: het voorjaar en aansluitend de zomer”, vertelt Linda Colijn namens de dierenopvang. ,,In de winter worden er bijna geen kittens geboren, maar momenteel dus heel veel.”

Kittens soms gedumpt in een doos

De kittens komen op allerlei manieren binnen. Veel worden op straat gevonden als ‘zwerfdieren’, soms in een doosje (en duidelijk gedumpt) en soms loslopend in een parkje of straat. Tevens komen hoogdrachtige moeders bij De Wissel binnen. Die mogen in gastgezinnen veilig hun nestje krijgen en opvoeden. De gastgezinnen zorgen voor de opvoeding in een thuissituatie en de vrijwilligers in de opvang zorgen voor de dagelijkse verzorging van de dieren. ,,Dat zorgt altijd voor flink wat drukte in de opvang. En ons kattenpension zit in diezelfde periode vaak ook helemaal vol”, vervolgt Linda. ,,Er is dus heel wat werk te verzetten in deze tijd van het jaar. Onze vrijwilligers zijn dan ook goud waard. Zonder hun hulp zouden we nooit alle dieren zo goed kunnen verzorgen als nu.”

Kattenziekte onder controle

Door een uitbraak van kattenziekte moest De Wissel dit jaar een aantal weken dicht in het hoogseizoen. Kattenziekte is namelijk dodelijk voor kittens en heel gevaarlijk voor katten zonder vaccinatie. ,,We hebben het inmiddels mooi onder controle en mogen een deel van onze katten weer uitplaatsen”, aldus een opgeluchte Linda. ,,Dat betekent dat ook onze leuke gastgezinkittens nu mogen verhuizen naar nieuwe baasjes. Daarom zijn we op zoek naar mensen die op zoek zijn naar een kitten of jonge kat. We hebben er inmiddels heel wat in de aanbieding.”

De Wissel probeert zo snel mogelijk al die leuke katten op de website te zetten. Staat er niet eentje op die bij u past? Bel dan even met de dierenopvang: 058-2664300. Waarschijnlijk kunnen zij u dan wel koppelen aan een leuke kat die nog niet op de site staat.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu