Samen met

Concert voor Mantelzorgers: even zorgeloos genieten.

Eerder gehouden concert. FOTO JAN MOLL FOTOGRAFIE

De Stichting Classic Night Concerts organiseert samen met plaatselijke mantelzorgorganisaties al acht jaar feestelijke, laagdrempelige licht klassieke concerten voor mantelzorgers, om hen te waarderen en een avondje te ontzorgen. Op zaterdag 4 juni vanaf 20.00 uur is het weer zover.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Naast vrijkaarten voor mantelzorgers is een kwart van de zaalcapaciteit in de St. Bonifatiuskerk die avond beschikbaar voor reguliere concertbezoekers.

Het bestuur van de stichting vond het, na diverse concerten in het midden van ons land, tijd worden om de mantelzorgers in Friesland de gelegenheid te geven een concert te bezoeken temeer omdat de roots van de oprichtster van de stichting, Annemarie de Jong, hier liggen.

Sopraan Annemarie de Jong heeft haar liefde voor muziek en waardering voor mantelzorgers gecombineerd in een succesvol totaal concept. Een avondvullend programma met (licht) klassiek repertoire van ‘de oude meesters’ voor de pauze naar een zeer divers ‘voor elk wat wils-repertoire’ na de pauze. ,,Om het concert een feestelijk tintje te geven is er naast prachtige muziek en sfeervolle belichting, een petit four bij de koffie en een meet & greet met hapje en drankje na het concert”, aldus Annemarie, die ernaar uitkijkt ook in Leeuwarden muzikaal uit te pakken in de prachtige Bonifatiuskerk.

De invulling van de avond wordt verzorgd door Annemarie & Friends, bestaande uit instrumentaal ensemble Passione, achttien professionele instrumentalisten uit de toporkesten van Nederland, mondharmonicaspeler Gerben Schenk, een vocaal ensemble en verschillende solisten waar onder de tenor Aart Mateboer. Zij nemen de bezoekers mee op een inspirerende afwisselende muzikale reis waarin voor ieder steeds weer iets nieuws te beleven is, en waarbij geen van de bezoekers zich zal vervelen. Alle stijlen komen voorbij: kerkmuziek, musical, operette, duetten, solo’s, koorzang, en als kers op de taart een geweldig gastoptreden van de Friese troubadour Piter Wilkens.

Vrijkaarten voor mantelzorgers en kortingskaarten voor Pluzpashouders kunnen worden gereserveerd via www.pluzzorg.nl/classicnightconcert. Reguliere concertkaarten kunnen worden gekocht bij Chr. Boekhandel Ljocht in Leeuwarden en via www.annemariedejong.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu