Zorgen over uitblijven van alternatief voor stoppende VVV Leeuwarden

FOTO ARCHIEF LC

Het personeel en de vrijwilligers van de VVV in Leeuwarden maken zich zorgen. De VVV stopt eind maart maar het beloofde alternatief is er nog niet.
Lees meer over
Leeuwarden

,,Het is nu twee maanden geleden dat bekend werd dat de VVV stadsregio Leeuwarden er mee stopt per 31 maart. Maar over het ‘nieuwe fysieke informatiepunt is nog niets bekend. En dat zou er wel komen”, zegt Tineke Louwenaar van de VVV.

Namens de vier parttimers en twintig vrijwilligers schreef zij een brief naar de gemeente. ,,Hoe moet dat straks met de toeristen die informatie willen?”, vraagt Louwenaar zich af. Want de VVV, onder in de Achmeatoren, werd dan wel steeds minder bezocht, toch kwamen er in het seizoen op drukke dagen nog steeds tussen de vijftig en de honderd bezoekers, weet Louwenaar. ,,Dat is niet zoveel als in 2019, om maar niet te spreken van de aantallen van 2018, maar het zijn er nog steeds best veel. En daarvoor zou dat fysieke informatiepunt er komen.”

En daarnaast zou dat ‘fysieke informatiepunt’ ook de kaartverkoop doen voor bijvoorbeeld de praamvaarten en de diverse stadswandelingen. De onduidelijkheid treft ook de vier parttime beroepskrachten. ,,We mogen straks solliciteren op de nieuwe functies. Maar ook de vrijwilligers willen graag weten of ze straks door kunnen.”

Woensdagavond praat de gemeenteraad over de ‘Visie Bezoek Leeuwarden 2025’, volgens Louwenaar een mooi moment om met duidelijkheid te komen. De gemeente laat weten dat ‘de transitie’ in overleg met het bestuur van de VVV wordt voorbereid en dat er diverse locaties worden beoordeeld.

Nieuws

menu