Zo'n zestig supporters van SC Cambuur demonstreren in Eindhoven: 'Het is alsof we een normale uitwedstrijd beleven'

Foto:

Foto: Maarten van Tuinen

Zo’n zestig supporters van SC Cambuur demonstreren zondagmiddag tegen het feit dat ze niet welkom zijn bij de wedstrijd tegen PSV. Dat zegt voorzitter Maarten van Tuinen van supportersclub Kern van Cambuur
Lees meer over
Leeuwarden

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van Eindhoven besloot het uitvak tijdens de wedstrijd PSV - Cambuur zondag leeg te laten. Hij deed dat op basis van een brief van de Nationale Politie aan voetbalgemeenten met daarin het advies geen supporters van SC Cambuur en FC Groningen toe te laten. De politie gaf aan niet langer een kleine groep misdragende supporters te willen begeleiden ten koste van een grote groep agenten en burgers.

Volgens Van Tuinen verloopt de demonstratie heel goed. „Het is eigenlijk alsof we een normale uitwedstrijd beleven.” De bus met supporters werd volgens hem met applaus ontvangen. „We hebben goed contact met hun supportersverenigingen. De officiële en de harde kern. De supportersvereniging had voor 100 man bier geregeld.”

De supporters zijn nu - voor zover de PSV’ers niet in het stadion zitten - gezamenlijk de wedstrijd aan het kijken, zegt Van Tuinen. „Zo kan het ook: letterlijk door elkaar voetbal kijken.” Een woordvoerder van de gemeente Eindhoven bevestigt dat de demonstratie rustig verloopt. Na de wedstrijd gaan de supporters weer naar Leeuwarden.