Zoektocht naar eerste Kinderdichter van Leeuwarden gestart

FOTO PIXABAY

FOTO PIXABAY

Op vrijdag 13 november wordt bekendgemaakt wie de eerste Kinderdichter van Leeuwarden wordt. Hij of zij mag een jaar lang de stad in poëzie vertegenwoordigen. De zoektocht is van start gegaan.
Lees meer over
Leeuwarden

De kinderdichter is een jonge dichter tussen de 10 en 12 jaar oud die in de gemeente Leeuwarden de poëzie representeert die door en voor kinderen wordt gemaakt. Dit doe hij of zij door middel van optredens en door eens per kwartaal een gedicht te schrijven. Begeleiding komt vanuit het Poëziepaleis door een professionele dichter.

Dichters Kate Schlingemann, Arjan Hut en Marrit Jellema gaan langs de scholen om workshops te geven. Tijdens deze lessen schrijven de kinderen zelf een gedicht. Enkele schoolklassen zullen in samenwerking met Writer’s Block op poëzie geïnspireerde kunstwerken in de openbare ruimte creëren. Deze workshops worden verzorgd door graffiti-kunstenaar LJ van Tuinen.

De jury staat onder leiding van wethouder Hein Huiken en maakt op vrijdag 13 november de winnaar bekend in de Westerkerk. Vanaf medio november worden de gedichten van alle finalisten geëxposeerd in Dbieb.