Zeker tweehonderd fans onthalen Cambuur bij stadion

Zo’n tweehonderd fans hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag SC Cambuur onthaald bij het stadion in Leeuwarden. Met vuurwerk en gezang werden de kampioenen onthaald na terugkomst uit Alkmaar.
Lees meer over
Leeuwarden

Tot half twee in de nacht was het rustig rond het Cambuurstadion. In tegenstelling tot vorige week was de politie in grote getale aanwezig in de wijk. Bij iedere toegangsweg richting het stadion stond politie, busjes en motoren reden rond en iedereen die zich op straat bevond werd aangesproken.

Tot half twee, toen er plots gezang hoorbaar, vuurwerk werd afgestoken en een eerste groep van zo’n veertig supporters het Cambuurplein op kwam. De politie sprak de groep aan maar liet ze uiteindelijk het plein oplopen. Kort daarna volgden meer groepen supporters.

Om kwart over twee kwam de bus bij het stadion aan. Met vuurwerk en gezang werd de bus de laatste honderden meters richting het stadion begeleid, stapvoets rijdend door de erehaag van fans.

Nadat de spelers waren toegejuicht en begroet, gingen de meesten vrij snel weer naar huis.

De gemeente Leeuwarden had mensen opgeroepen om in de nacht van vrijdag op zaterdag niet de straat op te gaan om het kampioenschap te vieren. Op zaterdag 1 mei is er een helikoptervlucht met de spelers en staf boven Leeuwarden. Fans kunnen dan zwaaien vanuit hun tuin. Zaterdag 24 april hangt de vlag op het stadhuis en de Oldehove, twitterde de gemeente even na middernacht.

Vrijdagavond bemachtigde SC Cambuur bij Jong AZ de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd in Alkmaar 2-4 voor de Friezen, terwijl naaste rivaal De Graafschap bleef steken op een gelijkspel tegen Almere City FC. Voor SC Cambuur voelt de titel als gerechtigheid. De club was vorig seizoen koploper toen er in verband met corona een streep door het seizoen werd gezet.

Nieuws

Meest gelezen