Zalen Schaaf: partijen willen elf uur als sluitingstijd

Zalen Schaaf in de Breedstraat in Leeuwarden. Al jaren wordt er gesproken over de toekomst van het roemruchte complex. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Leeuwarden Zalen Schaaf moet in de toekomst om elf uur dicht. Zowel in de weekenden als door de week. Zes keer per jaar mag het zalencentrum de deuren tot een uur ’s nachts openhouden.
Lees meer over
Leeuwarden

Met dat voorstel komen de coalitiepartijen CDA en D66. Oppositiepartijen Partij voor de Dieren, ChristenUnie en Lijst058 steunen de motie die woensdagavond wordt ingediend tijdens het debat over Zalen Schaaf.

De gemeenteraad beslist woensdagavond over Zalen Schaaf. Onder meer over de sluitingstijden en de prijsvraag voor een nieuwe invulling van het oude theater. Die prijsvraag moet een nieuwe uitbater opleveren en de gemeente ‘verlossen’ van het dossier Zalen Schaaf waar al jaren over gepraat wordt maar niet over wordt besloten.

Volgens wethouder Hein de Haan zijn er vijf belangstellenden die zich bij de gemeente hebben gemeld en die mee zouden willen doen aan de prijsvraag. Een van die partijen is de huidige groep gebruikers van Schaaf. Wie de anderen zijn, is niet bekend.

De motie om de sluitingstijden vast te leggen om elf uur ’s avonds is afkomstig van het CDA dat eerder Zalen Schaaf nog wilde sluiten. ,,Maar verkoop waarbij een partij er iets mee gaat doen, heeft de voorkeur”, aldus Abel Reitsma van het CDA.

Zalen Schaaf moet minimaal vier ton opbrengen, het complex is nu eigendom van de gemeente en wordt tegen een laag tarief verhuurd aan de huidige gebruikers.

Nieuws

Meest gelezen