WoonFriesland knapt huurhuizen op en brengt bewoners vijf weken onder in compleet ingerichte woningen

FOTO WOONFRIESLAND

Huurders van huizen in de Leeuwarder Vrijheidswijk worden tijdelijk in compleet ingerichte woningen ondergebracht. Dat doet corporatie WoonFriesland om werkzaamheden coronaproof te laten verlopen.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat om huurwoningen aan de Dropping-, Invasie- en Victoriestraat. De werkzaamheden zijn in januari gestart, maar liepen door het coronavirus vertraging op. Inmiddels is het werk in 24 huizen klaar. Bij de andere 72 woningen wordt deze week een begin gemaakt.

,,Wij voelen ons verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van onze huurders’’, zegt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland. Samen met Dijkstra Draisma is gekozen voor een ,,verantwoorde oplossing’’ door bewoners elders te huisvesten. Op loopafstand van de Vrijheidswijk zijn speciaal daarvoor twintig woningen ingericht. Bewoners hoeven alleen hun persoonlijke spullen mee te nemen en verblijven er vijf weken.

WoonFriesland zit deze tijdelijke oplossing als een pilot, zegt Hoekstra. ,,Het is voor ons een manier om ervaring op te doen en te leren. We nemen alle ervaringen mee naar onze toekomstige projecten.’’

WoonFriesland maakt de huurwoningen energiezuiniger. De gevels en panelen worden geschilderd en de oude ventilatieroosters worden vervangen. Ook krijgen nieuwe keukens een aansluiting voor een elektrische kookplaat.

Nieuws

menu