Woning beschoten aan de Willem Loréstraat in Leeuwarden

Een woning aan de Willem Loréstraat - in de Leeuwarder Vlietzone - is in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. Niemand raakte gewond.
Lees meer over
Leeuwarden

De schutter - die nog voortvluchtig is - zou vanaf de straat door een raam van een bovenwoning hebben geschoten. Het gebeurde rond kwart over twee in de nacht. Er zijn drie schoten gehoord. De politie bevestigt dat er in ieder geval een keer is gevuurd. De straat was na het incident korte tijd afgesloten. Er is onder meer een kogelhuls gevonden.

Het pand waarop geschoten werd is eigendom van een man uit Weidum, die er kamers in verhuurt. De man was vanochtend nog niet op de hoogte van het incident van vannacht. ,,De verhuur van de kamers gaat via een makelaar.”

Een vrouw die tegenover het pand woont, zei vanochtend niets meegekregen te hebben van het incident. Volgens haar was er nooit iets aan de hand bij het bewuste pand. Een buurtbewoner even verderop zei vanochtend contact te hebben gehad met Elkien. ,,Ik wil een andere woning, we hebben een kleine op komst en dit is voor mij de druppel.”

De politie is bezig met een buurtonderzoek en zoekt daarnaast getuigen.

 

Overlastgebied

Na problemen rond zorgverlener Strong ID is deze zomer een deel van de Vlietzone verklaard tot overlastgebied. Buurtbewoners maken zich zorgen over de wijk: huisjesmelkers en de grote hoeveelheid zorginstellingen zouden volgens hen de voornaamste oorzaken zijn voor de problemen in de wijk. De Leeuwarder Courant besteedt deze weken veel aandacht aan de Vlietzone.

Lees ook LC+| Tien jaar Vlietzone: meer beleid dan goede resultaten

Nieuws

Meest gelezen