Een oud pakhuis met een mysterieus verleden staat te koop aan de Emmakade in Leeuwarden: 'Dit is een unieke woning'

Ooit werd er thee en koffie verhandeld, later stond er geluidsapparatuur opgeslagen en nu is het de woning van Anton Rolink en Marjoke Bolten. Na een jarenlange verbouwing trokken zij met hun twee kinderen in het oude pakhuis aan de Emmakade. De woning staat nu te koop, maar genieten doen ze er nog steeds.

De woning van Anton Rolink en Marjoke Bolten aan de Emmakade in Leeuwarden.

De woning van Anton Rolink en Marjoke Bolten aan de Emmakade in Leeuwarden. Foto: Faber Wonen - Makelaardij Leeuwarden

Lees meer over
Leeuwarden

Ze werden voor gek verklaard in 2007, maar zelf zagen ze het helemaal zitten. Rolink en Bolten kochten het oude pakhuis met veertig ramen met de bedoeling om er te gaan wonen. Het kille pand met verlaten kantoren, opslagruimtes en slechts één wasbak moest daarvoor wel een grote verbouwing ondergaan. De nieuwe eigenaren deinsden daar niet voor terug: in vijf jaar bouwden ze hun droomwoning.

De eerste keer dat Rolink over de drempel stapte, was het niet zijn plan om er te gaan wonen. ,,Wij woonden aan de overkant van het water in de Maria Louisastraat en ik was op zoek naar ruimte voor mijn bedrijf”, zegt Rolink. ,,Toen ik dit pand te koop zag staan, werd ik nieuwsgierig en ben ik gaan kijken. Ik vond het alleen niet geschikt als bedrijfsruimte. Totdat ik op de zolder kwam, uitkeek over de stad en dacht: goh, hier zie ik mijzelf eigenlijk wel wonen. Toen werd ik toch heel enthousiast.”

Ongedaan gemaakt