Willeke Alberti zingt voor bewoners woonzorgcentrum in Leeuwarden

Willeke Alberti had een zonnige dag uitgezocht om te komen optreden. Foto Menno de Boer/Noorderbreedte.

Willeke Alberti heeft maandag in het kader van Wereld Alzheimer Dag een optreden verzorgd voor bewoners van woonzorgcentrum Erasmus in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

De bewoners zagen daarmee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Ze werden pas maandagochtend op de hoogte gebracht van de komst van de zangeres van het levenslied. Alberti trad ruim een uur lang op. Na afloop was er gelegenheid nader kennis te maken en op de foto te gaan, iets waar volop gebruik van werd gemaakt.

De komst van Willeke Alberti werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Freonen fan Erasmus, Noorderbreedte waar Erasmus onder valt en de Willeke Alberti Foundation. Alberti zet zich vanuit haar eigen fonds geregeld in voor ouderen met dementie.

Noorderbreedte is gespecialiseerd in dementie, Huntington, gerontopsychiatrie, Korsakov en niet-aangeboren hersenletsel.

Wereld Alzheimer Dag heeft dit jaar als thema ‘Jong en oud’. Daarom had Noorderbreedte mensen van alle leeftijden opgeroepen kaartjes en tekeningen op te sturen. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven.

Nieuws

menu