Wietolieproducent wil Ferd Crone laten getuigen in rechtbank

De cannabisolie wordt op deze manier verpakt en per envelop verstuurd. FOTO DVHN/ROELOF VAN DALEN

Wietolieproducent Suver Nuver mag Ferd Crone, oud-burgemeester van Leeuwarden, laten getuigen in de rechtbank. Dat heeft de rechter in Zwolle maandag bepaald.
Lees meer over
Leeuwarden

De stichting van Rinus Beintema maakt medicinale wietolie en verstrekt deze aan zo’n 13.000 mensen. Volgens Beintema hebben zijn klanten voor hun gezondheid baat bij het middel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) overtreedt Suver Nuver echter de geneesmiddelen- en de opiumwet.

De rechtbank wil Crone horen over uitspraken die hij in het tv-programma IepenUp deed. Daarin zou hij gezegd hebben dat de productie feitelijk gedoogd wordt en daar overleg met het OM over geweest is. Die uitspraken moeten van de rechter in een proces-verbaal vast worden gelegd.

Het horen van Crone is een onderzoekswens van Suver Nuver. Naast de oud-burgemeester mogen ook drie vrijwilligers en drie donateurs van de stichting hun verhaal doen voor de rechter. Daarnaast wil de rechtbank inzicht krijgen in de financiën van de stichting om vast te kunnen stellen hoeveel Suver Nuver uitgeeft aan medisch-wetenschappelijk onderzoek om de werking van cannabisolie aan te tonen.

Lees ook: Wietolieproducent smacht naar juridische vervolging (LC+)

Nieuws

Meest gelezen