Wie worden de beste kooivoetballers van Leeuwarden?

Een van de voetbalkooien waarin zal worden gestreden. (eigen foto)

Deze zomer spelen jongeren van 15 tot en met 17 jaar door heel Leeuwarden om het beste kooivoetbalteam van stad te worden. Het knock-out toernooi vindt plaats in voetbalkooitjes en wordt live uitgezonden. Deelname is gratis!
Lees meer over
Leeuwarden

Het afgelopen jaar hebben veel jongeren thuis gezeten vanwege Covid-19. Vrijwel alles was dicht waardoor er voor hen weinig te doen was. De gevolgen zijn merkbaar; verveling, isolatie en eenzaamheid heerst(e) onder de jeugd. In samenwerking met de gemeente Leeuwarden en een aantal partners organiseert het atelier ‘Ondernemend in Welzijn’ van NHL Stenden een 4x4 voetbalkooi toernooi.

Het toernooi is bedoeld voor 15 tot en met 17 jarigen, en is verdeeld over wijken in heel Leeuwarden. Teams uit de wijken spelen om de winnaar te worden in hun eigen wijk. Op de finaledag spelen alle winnaars om de ‘Prijs van Leeuwarden’. In drie weekenden van juli zullen er tien knock-out toernooien plaatsvinden voor teams uit twee tot drie wijken per toernooi.

De organisatie vreesde dat het niet zou lukken om de activiteit deze zomer nog uit te voeren. Door de strenge coronamaatregelen waren evenementen en toernooien niet toegestaan. Gelukkig maken de recente versoepelingen het grootse toernooi eindelijk mogelijk.

Dankzij het toernooi komen rond 900 jongeren in beweging en heeft de stad iets om naar uit te kijken. Om te zorgen dat het toernooi Coronaproof is mag helaas geen publiek worden ontvangen. Echter wordt er een livestream verzorgd door ennusport zodat je geen wedstrijd hoeft te missen.

Zaterdag 10 juli starten de eerste twee toernooien. De eerste is voor de volgende wijken: Binnenstad, Transvaalwijk, Rengerspark, Bilgaard en Havankpark. De tweede is voor respectievelijk: De Vrijheidswijk, Lekkum en Oldegalileen. Teams kunnen zich gratis aanmelden via de QR-code of link die te vinden is op de posters, Instagram en de Facebookpagina van ‘het Gouden Kooitoernooi Lwd’. De link naar de livestream is hier eveneens te vinden.

Nieuws

Meest gelezen